Drukke dames, drukke agenda’s

Twee drukke agenda’s van twee drukke dames, die ook nog eens 200 kilometer van elkaar verwijderd wonen, maken het niet gemakkelijk om een afspraak te maken voor een wandeldag. Uiteindelijk is het ons gelukt. Ik ontmoet Thea in Arnhem. Op het programma staat de NS-wandeling naar Wolfheze, van 18 kilometer.

Het mooie van het station in Arnhem is dat je aan de achterzijde direct Park Sonsbeek in loopt. Van daaruit stap je dan over op Park Zypendaal om vervolgens in de landgoederen Warnsborn, Vijverberg en Lichtenberg terecht te komen. Vooral in Park Sonsbeek is het druk. Op deze mooie herfstzondag trekt iedereen naar buiten. De kleuren zijn soms bijna surrealistisch.
Halverwege de wandeling komen we langs de Airborne begraafplaats in Oosterbeek. 1754 soldaten, piloten en mariniers die tijdens de slag om Arnhem om het leven zijn gekomen zijn hier begraven. Jongens in de leeftijd van onze eigen kinderen. De ouders van deze jongens hebben hun kinderen nooit tot bloei zien komen en hebben al die jaren daarna moeten leven met het gemis. Ook ruim 60 jaar later word je daar verdrietig van.

Na Oosterbeek gaan we verder, langs 400-jaar oude Wodanseiken in het natuurgebied Laag-Wolfheze, langs de Wolfhezerbeek en over de heide.
Bij het station scheiden onze wegen. We spreken af om het maken van een nieuwe afspraak niet op zijn beloop te laten. Na de winter zien we elkaar weer in ons mooie Nederland ergens tussen Drenthe en Zuid-Holland, maar dan met bloesem aan de bomen en sappig nieuw groen. En zo is er altijd wel iets om je op te verheugen.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: