Zondagochtend, knapzakochtend!

Ik heb wat routeboekjes doorgebladerd op zoek naar een mooie boswandeling. De knapzakroute Zwiggelte kun je heel goed in twee zondagochtendwandelingen knippen. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat je niet op een andere dag daar mag lopen. De wandeling die wij vandaag kiezen gaat grotendeels door de boswachterij Hooghalen. Het zijn vooral de geelkleurende lariksen die het bos tot een sprookjesachtig geheel maken. Er zijn vrijwel geen mensen en het is windstil.
De restanten van een waterzuivering ten behoeve van Kamp Westerbork brengen je terug in de tijd dat het hier in de bossen minder vredig was. De waterzuivering werd door de Duitsers aangelegd voor Kamp Westerbork. Even verderop herinnert een grafmonument aan tien verzetsstrijders die in het kamp gecremeerd werden, nadat ze eerder werden gefusilleerd bij Assen.
Op het voormalig kampterrein werd eind jaren zestig de Westerbork Synthese Radio Telescoop gebouwd. Deze bestaat uit veertien antenneschotels. Deze telescoop geldt nog steeds als een van de gevoeligste radiotelescopen van de wereld.
Het laatste stuk van onze wandeling voert langs het Oranjekanaal. Het doet vandaag zijn naam  eer aan. De herfst is dit jaar oranje en zo ook het Oranjekanaal.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: