De Anningahof, hoe lang nog?

De Anningahof is een toonaangevende beeldentuin aan de rand van Zwolle. Hib Anninga, boerenzoon en kunstliefhebber, heeft na zijn pensionering in 2004 het boerenland rond de boerderij van zijn ouders, omgetoverd in een decor voor moderne kunst. In de tuin wordt geprobeerd om een breed assortiment (stijlen, materialen en grootte) aan beelden te laten zien. Hierdoor krijg je een goed inzicht in de ontwikkeling van de Nederlandse beeldhouwkunst. Het accent ligt echter op de hedendaagse beeldhouwkunst.
Een middag wandelen door de tuin is een groot plezier. Het verrassingseffect van al die verschillende stijlen is groot. Wat ik vind van de kunstwerken varieert van prachtig tot grappig en van verrassend tot vreselijk.
De Anningahof is een volledig particulier initiatief.  Helaas dreigt de helft van de tuin verloren te gaan door plannen van de Gemeente Zwolle om de provinciale weg, waaraan de Anningahof ligt te verbreden tot vierbaansweg. Dit zal ingrijpende gevolgen hebben voor de beeldentuin. De onderhandelingen lopen nog. Ik hoop op een wonder.

De Anningahof is dit jaar nog tot 30 oktober te bezoeken en volgend jaar vanaf eind mei. Voor informatie klik hier. Bekijk ook het artikel uit de NRC. 

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: