Binnen kijken (2)

In Usquert staat een bijzonder gemeentehuis. Het is niet meer in gebruik als gemeentehuis; veel te klein geworden na een gemeentelijke herindeling.
Maar …. het is wel een gemeentehuis dat is ontworpen door Berlage.
Ik kan mij herinneren dat we er, tijdens een van de wandelingen door Groningen, op ons tenen voor de ramen hebben gestaan om een glimp op te vangen van het interieur. Vandaag loop ik er zo naar binnen.
Het Raadhuis van Usquert behoort tot de late ontwerpen van Berlage (1930). Het interieur met geglazuurde tegels, historische betimmeringen, lampen en meubelen bleef grotendeels bewaard. Het raadhuis is door Vereniging Hendrick de Keyser zorgvuldig gerestaureerd. Hierbij is veel aandacht besteed aan de oorspronkelijke kleuren van exterieur en interieur. Een klein juweeltje in Usquert.

Het gemeentehuis is nog tot 30 oktober te bezichtigen. Daarna wordt het mogelijk om het gemeentehuis te huren voor vergaderingen, evenementen etc.  Meer informatie vind je op http://www.berlageinhetnoorden.nl

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: