Grensgeval

Rondje Rheebruggen is een van mijn favoriete zondagochtendommetjes. Het ommetje loopt door een oud cultuurlandschap, wat voor het eerst werd genoemd in 1382. Het landgoed is lange tijd adellijk bezit geweest, gedomineerd door de havesathe Rheebruggen. Gevelstenen van de havezate zijn nog terug te vinden in de beheerboerderij op het landgoed.  Het huidige landschap is het resultaat van een lange ontginningsgeschiedenis. De vele lanen, wallen, hakhoutbosjes en het opgaande loofbos bepalen het karakter. Door het landgoed kronkelt de Scheidgruppe, een klein stroompje dat de grens vormt tussen de gemeenten Westerveld en De Wolden. Mocht het stroompje je niet opvallen, dan kun je de grens aflezen aan de bestrating op de weg van Uffelte naar Ansen.

Info: een wandeling van 3,5 kilometer werd uitgezet door Het Drents Landschap. Startpunt ligt aan de Anserweg tussen Uffelte en Ansen bij een informatiebord.  

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: