Cultuurlijk Aa en Hunze

In 2011 is Aan en Hunze cultuurgemeente van Drenthe. Beleving van natuur en cultuur werd samengebracht in het thema ‘Cultuurlijk!’  
En ….. Aa en Hunze pakt flink uit. 

Aa
In een paar gestolen uurtjes geniet ik van de Ode aan de Ao, een van de aktiviteiten. Ode aan de Ao is een symfonische vertolking van een zomerse dag in het stroomdal van de Drentse Aa. Tijdens een wandeling langs het Amerdiep luister je naar de symfonie met behulp van een MP3-spelertje en een koptelefoon. De muziek wordt afgewisseld met gedichten in de Drentse taal. De symfonie kwam tot stand op initiatief van Egbert Meyers. Hij schakelde componisten in die hem daarbij assisteerden. Afgezien van het technisch mankement van de MP3 speler (je kunt het schermpje niet goed lezen) is het heerlijk om rond te slenteren met de muziek op je oren. Het beleven van natuur wordt anders.
Je kunt de MP3-speler huren bij ijsboerderij de Bosaardbei in Amen. Vergeet niet na afloop een ijsje te eten. 

Hunze
Egbert Meyers is eveneens initiatiefnemer van de Drentse Bluesopera. De Drentse Bluesopera is een grootschalig muziektheaterspektakel van de Peergroup en het Huus van de Taol. Het wordt gespeeld aan de voet van de Hondsrug bij Gieten. De vrolijke satire over de dilemma's van jonge boeren en de toekomst van Drente wordt gezongen en gesproken in het Drents. Wat maak je mee? Een cast van 30 man, topmuzikanten, trekkers, een schreeuwkoor, giertanken, honderd strobalen, humor en sensatie. Helaas de laatste voorstelling was gisteren. Voor wie er niet geweest is. Een gemiste kans. Maar ….. misschien kun je nog een kaartje bemachtigen voor de voorstelling in Carré. Daar moet je het dan alleen wel doen zonder het decor van het Drentse Landschap. 

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: