Het is hier Amsterdam niet!

"Ik laat mijn portemonnee in de auto liggen; dat kan best want we zijn hier niet in Amsterdam", zegt mijn man als hij de auto parkeert in Tiendeveen. We lopen de tweede helft van de gelijknamige Knapzakroute. "Nou, zeg dat maar niet te hard", roep ik. Toevallig is het Tiendeveen voor een groot deel ontgonnen door een rasechte Amsterdammer. Johannes Rahder gaf zijn veenwijken namen van Amsterdamse grachten. Op een kaart van 1900 zie je wijken met namen als: Singel, Heerengracht, Keizersgracht en Kattenburg. En over Kattenburg kun je nog steeds lopen, blijkt later.

Tiendeveen
Vandaag is er feest in Tiendeveen. Het is een vrolijke boel, de straten zijn versierd en er is een survival voor de kinderen. Eieren gooien, met behulp van touwen het Linthorst Homan Kanaal oversteken en met een blinddoek voor een parcours afleggen. Ergens in het bos staat een fiets met jerrycan Ranja en een tas vol bekertejs achterop. "Dat kan hier nog", zegt mijn man. "Moet je eens in Amsterdam je fiets zo neerzetten".

De lus "Kattenburg" van de Knapzakroute is een afwisselende wandeling door een stille, groene wildernis. Het lijdt geen twijfel; het is hier zeker Amsterdam niet.

Limo

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: