Toekomstig voormalige vennetjes in Vries

Oog
In Vries kun je een aantal dorpsommetjes lopen. Een lekker wandelingetje op zondagochtend of op een mooie zomeravond. Natuurlijk kan het ook op een doordeweekse dinsdagochtend als je vakantie hebt. Tiny vraagt mij een combinatie van twee ommetjes met haar te lopen. Ik vind het een goed idee! We gaan op pad, gewapend met het “Ommetjesboekje”.

In het boekje staan route en informatie door elkaar heen. “Aan uw linkerkant ziet u een bosje op een verhoging, hier was vroeger de vuilstortplaats". "Even verderop rechts heeft een vennetje gelegen, dat er nu niet meer is, hier blijft u rechtdoor lopen". Ik weet nu ook waar het evenemententerrein is van Vries. Als het niet in het boekje had gestaan, dan hadden wij dat nooit geweten. Wij vonden het gewoon een grasveld.  En weet je waarom er zo’n prachtig paadje over het heideveldje van "De Holten" loopt? Dat is er gekomen omdat jeugd op brommers jarenlang over het paadje croste.
 
Ven
Al met al zijn het prima wandelingetjes en als je ze aan elkaar knoopt, dan wordt het nog een hele tocht. Beter dat je thuis eerst even de route uit de informatie zeeft, dan heb je namelijk alle tijd om sporen van voormalige vennetjes en toekomstig voormalige vennetjes te ontdekken. 

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: