Vreemde eend in de Drentse Aa

Het jonge bedienend personeel van de Koningsherberg in Anloo is lang niet zo enthousiast als ik over de kunsteenden die even buiten het dorp zijn “neergestreken”. De eenden maken deel uit van het project “Vreemde eend in de bijt”. Een bonte vlucht kunsteenden strijkt neer aan de oevers van de Drentse Aa en de Hunze. De eenden staan nu in Anloo, maar verhuizen op 13 augustus naar Annerveensekanaal en zullen uiteindelijk eindigen in Deurze. Toegankelijke kunst dacht ik, ook voor jongeren. Maar dat heb ik dus mis.

We zijn op het terras neergestreken tijdens de Knapzakroute Eext-Anloo. Een route van 16 kilometer. ter. Meer dan genoeg kilometers voor een warme dag als vandaag. Het is een afwisselende wandeling. We passeren drie hunebedden en lopen langs het Pinetum (een verzameling naaldbomen) op landgoed Terborgh. Terborgh is een 200 hectare groot bosgebied tussen Eext en Anloo. In de eerste helft van de twintigste eeuw liet de familie Everts het bos aanleggen. In eerste instantie om als jachtgebied te dienen, maar later ook voor de bosbouw. Dat laatste werd echter nooit een succes.

De route volgt het pad langs het ongerepte Anloordiepje, een typisch beekdallandschap. We komen uit bij de Magnuskerk die waarschijnlijk de oudste kerk van Drenthe is.

De weg terug naar Eext gaat door het bos, over de heide en over landbouwpaden. Een erg mooie knapzakwandeling.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: