Een week lang de zonnegroet en dan naar de Ooij

Of ik de komende week elke morgen de zonnegroet wil doen, vraagt mijn vriendin in Nijmegen. Een bezoek aan de Millinger Theetuin is namelijk leuker als het zonnig is dan met druilerig weer. Vandaag is het zover. En …… het heeft geholpen. Het is stralend weer.

Boerderij
Het zou een gemiste kans zijn alleen voor de theetuin af te reizen. En dus huur ik een fiets bij de Gelderse Poort in Millingen aan de Rijn. Ik maak een mooi rondje door de Ooijpolder; van Millingen naar Leuth en dan verder naar Ooij. Bij Ooij volg ik de dijk langs de Waal en strijk neer in de Oortjeshekken, het karakteristieke drukbezochte café.

Ooij
Even voorbij het café maak ik een klein rondje te voet door de uiterwaarden. Struinend door ruige natuur met uitzicht op de rivier. Ook dit is Nederland.
In Kekerdom staat een karakteristiek buitendijks kerkje. Even verderop fiets ik langs de theetuin, die ik later die middag nog zal bezoeken. Het ziet er veelbelovend uit.

Theetuin
Nadat ik mijn fiets heb ingeleverd rijd ik naar Kekerdom en ontmoet ik mijn vriendin uit Nijmegen. We lopen samen naar de theethuin. In de theetuin is het druk. De hitte van de dag, maakt de tuin tot een oase. In de tuin zijn overal zitjes. Het is er goed toeven. Echt een plek om lekker bij te kletsen onder het genot van een koel drankje of weg te zakken in de zachte kussens van het oosters tuinhuis en te bedenken dat we die zonnegroet er maar gewoon in moeten houden. 

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: