Bijna alles zit mee van Oldenzaal naar Enschede

Twente
De regen komt vandaag met bakken naar beneden. Piet Paulusma voorspelde dit weer gister ook, maar had het helemaal bij het verkeerde eind. In Twente was het prachtig wandelweer. Met een vijftal wandelaars liepen we het eerste stuk van het Overijssels Havezatenpad. Voor mij was dit het laatste stuk. Op een of andere manier was de etappe van Oldenzaal naar Enschede steeds blijven liggen. 

Toiletten zijn schaars geworden op Nederlandse stations. Het tegenover het station gelegen ziekenhuis biedt uitkomst. We kunnen niet alleen van de toiletten, maar ook van de koffiecorner gebruik maken. Dit moet de Twentse gastvrijheid zijn. 

We gaan op pad in een behoorlijk tempo. Ik klets te veel, mis een aanwijzing en zit ineens niet meer op het Havezatenpad maar op het Marskramerpad. Het is in deze omgeving echt opletten. Naast het Havezatenpad en het Marskramerpad, kruis je ook nog de Handelsweg en het Twentepad.

Konijn
Het duurt dus nog een uurtje langer voor we aan de koffie zitten bij de Judithhoeve. Bij de Judithhoeve zijn er honden, kippen en konijnen in alle formaten. Als je niet oplet wordt je appeltaart van je bordje gegeten. Na deze stop zetten we de pas er flink in. Over essen, door bos in een landelijk gebied. Een afwisselende tocht. Na de laatste pauze op het plein van Lonneker is het nog 8 kilometer naar station Enschede Drienerlo. 

Op deze regenachtige zondag geniet ik na van de mooie wandeldag en het goede gezelschap. Er zijn van die dagen dat alles mee zit. Je zou vandaag haast denken dat je het gedroomd hebt.

Wimt
Campus Universiteit Twente, kunstwerk van Wim T. Schippers 

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: