Lingepad -/- 2 kilometer

Vorig jaar liep ik met een aantal mensen van het Genietschap der Kuieraars een drietal etappes van het Lingepad. Dit jaar gaan we twee dagen terug naar de Betuwe om het laatste deel ervan te lopen.

Nijmegen
In een jaar tijd kan er veel veranderen. Zo is het Lingepad met het Oeverloperpad opgegaan in het Grote Rivierenpad. Gedeelten van het Lingepad zijn volledig herschreven. Het is een hele puzzel om met het oude boekje en een stapel wijzigingen de route te volgen. Bij station Hemmen-Dodewaard pakken we de draad op. We lopen een stuk langs het spoor en komen op landgoed Hemmen.

Bergendal
Verder gaat de wandeling langs Herveld en Andelst, via landgoed Loenen naar Slijk-Ewijk. Hier overnachten we in Bed & Breakfast “De Remketting”. Samen met Hendrik loop ik nog vijf kilometer door, langs de Waal naar Oosterhout. ’s Avonds dineren we in de Altena. We hebben een geweldige avond. Heerlijk eten, bijzonder gastvrije en servicegerichte bediening.

Na het ontbijt verlaten we de Remketting. We brengen een auto naar het eindpunt en rijden terug naar waar we gister zijn geëindigd, in Oosterhout. Twee keer over de Waalbrug, het schiet niet erg op.
Uiteindelijk wandelen we door een bosrijke omgeving naar de Waaldijk. Aan de overkant ligt Proost Nijmegen. Bijzonder mooi zoals de stad daar aan de overkant van de Waal ligt. Een enorme stortbui barst los. We schuilen onder de spoorbrug, met zicht op de binnenvaartschepen op de Waal. Nadat we koffie hebben gedronken is het opgeklaard en kunnen we zonder regenpakken verder. Dorus krijgt een telefoontje; zijn dochter is geslaagd voor haar eindexamen. Fluitend en licht als een veertje vervolgt hij de wandeling.

Via Beek Ubbergen en Berg en Dal komen we op de Duivelsberg. Daar staat de auto. Het Lingepad eindigt eigenlijk twee kilometer verderop in Wyler. Wij laten het hierbij. Op de Duivelsberg klinken we op het behaalde diploma, op het einde van het Lingepad en op de twee prachtige dagen.

Informatie over B&B De Remketting, klik hier
Tip: Kies voor een arrangement met diner in de Altena.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: