Met dank aan Wetstein Pfister

Tussen Wageningen en Den Haag, zoeken we een korte wandeling. Een wandeling die naadloos past tussen twee familiebezoeken. On Track biedt in zo'n geval uitkomst. Ik pluk een wandeling van de site van 7 kilometer bij Zeist.

Theehuis 
Een groot deel van de wandeling gaat door parkachtig bos. We lopen over de landgoederen Bornia en Heidestein. Opvallend zijn de waterpartijen op Heidestein. Deze werden begin 1900 in opdracht van de toenmalige eigenaar, Wetstein Pfister, met de hand uitgegraven. De man was eerder irrigatiedeskundie bij een theeplantage in Nederlands-Indië. Deze ervaring heeft hij op het landgoed in de praktijk gebracht. Hij wilde wel het nuttige met het aangename verenigen. En dus liet de ingenieur op de irrigatiekanalen punters varen voor zijn gasten. Onderweg zorgden bruggetjes en tunnels voor sfeer. Ook bouwde hij een chaletachtig theehuis.
Al met al is het een sfeervol landgoed, dat volgens mij zeer geschikt is om kinderen het plezier van wandelen te laten ontdekken. Nog steeds zijn er vijvers, tunnels en bruggetjes. En het wemelt er van de libellen. Je komt van het een in het ander en de zeven kilometer zijn voorbij voor je er erg in hebt.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: