De Rennsteig, je kunt er niet omheen

Thüringen ligt op een prettige afstand van Nederland voor een weekje vakantie. Niet te ver weg, maar toch ver genoeg om er even helemaal uit te zijn. Op het programma deze week staat onder andere wandelen. Wandelen in Thüringen betekent dat je niet om de Rennsteig heen kunt. De, 169 kilometerlange, Rennsteig is de oudste lange-afstandswandeling van Duitsland.
In de Middeleeuwen vormde de Rennsteig de grens tussen het Hertogdom Franken en het landgraafschap Thüringen, waarvan oude grensstenen getuigen. De Rennsteig was lange tijd de verbindingsweg tussen bergpassen en oude handelsroutes. Historisch gezien een interessante route.

Grenspaal
Omdat ons programma ook andere onderdelen bevat dan wandelen komen we de Rennsteig vooral tegen op kortere trajecten, waarvan een stukje Rennsteig onderdeel uitmaakt. Ook als je door de dorpen rijdt, kom je regelmatig de grote “R” op bordjes tegen. Hotels en restaurants zetten vaak “am Rennsteig” achter hun naam. Kortom: “Ich wandre ja so gerne am Rennsteig durch das Land …. “.
Wij lopen het traject dat over de hoogste berg van Thüringen gaat, de grosse Beerberg en volgen de Rennsteig een stuk bij Frauenwald. De Rennsteig is een aanrader voor mensen die van wouden en bomen houden. Voor mij is 169 kilometer woud en bomen te veel.

Hund

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: