Onbekend Drenthe

Ja
Het kan niet op de laatste week, ook met Pasen wordt er weer gewandeld. Een wandeling van 12 kilometer van On Track brengt ons in een deel van Drenthe dat ik eigenlijk niet ken. En dat begint steeds meer een bijzonderheid te worden.
De route begint bij Minicamping & Theetuin De Vlinder in Vlieghuis, een buurtschap bij Coevorden. We lopen al snel langs het Schoonebeker Diep. Op een enkele fietser na is het er lekker rustig. Aan de Duitse kant van het diep staan ja-knikkers. Bij de eerste de beste brug kiezen we voor de schaduwkant en lopen dan in Duitsland, met uitzicht op zonnig Nederland.
Schans
Bij de buurtschap Weyerswold spijkert men een bord bij de paasbult. Er komt geen paasvuur, vanwege de droogte. En droog is het. Als we na het Stieltjeskanaal het zandpad opgaan stuift ons het zand om de oren. We komen bij de schans “De Katshaar”, een 17e eeuwse controlepost voor het grensverkeer. In die tijd was het hier nog één groot moeras.

Als we terugkeren bij De Vlinder, is de theethuin geopend. In de uitnodigende tuin drinken we Drentse bloemen- en vruchtenthee en bewonderen we de amateurkunst die men zowel binnen als in de tuin tentoonstelt. Een leuk uitnodigend plekje. We zullen het onthouden!

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: