De Vrijheid tegemoet

Zee in zicht

De etappe van het Zuiderzeepad die we vandaag lopen onder een stralende lentezon, brengt ons van Nunspeet naar Elburg. Het is geen lange etappe dus we kunnen rustig aan doen. Eerst lopen we nog een stukje door het bos, maar we komen al snel in een meer open landschap. Aan de Veluwerand, bij Doornspijk, ligt landgoed Klarenbeek, met een witgepleisterd neoclassicistisch huis als middelpunt. Het landhuis ligt aan de Zuiderzeestraatweg. Zouden we hem weerzien vandaag? We verlaten Doornspijk door de Waterlandspolder en Het Goor. “Goor” betekent modderig, laaggelegen land. Vandaag doet het land zijn naam geen eer aan. Het is goed toeven op de groene, sappige, maar droge dijk, met uitzicht op de stompe toren van Elburg. En ….. zie ik daar nu in de verte de Zuiderzee?
Elburg

Elburg is een bezoek meer dan waard, wat een prachtig IJsselmeerstadje wacht ons door. Het stadje heeft nog een mooie stadspoort en delen van de stadsmuren zijn bewaard gebleven. De mensen die er wonen doen er overduidelijk alles aan om het er nog mooier te laten uitzien. Over de Zeuven Vondertjes, dwars door het weiland, bereiken we De Vrijheid. Die eindigt daar ook meteen, want hier gaan we de andere kant op om de bus terug naar Nunspeet te nemen. Mooi idee om de volgende keer wel De Vrijheid tegemoet te gaan!
Zeuven
Vondertje
Vrijheid

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: