Culinair lentekuieren in Diepenveen

Sion
Naast een verlanglijstje met wandelingen heb ik ook een verlanglijstje met culinaire pleisterplaatsen. Als het gaat om een culinaire wandeling dan is de wandeling ondergeschikt aan de pleisterplaats. In Diepenveen merk je daar niks van, want zowel als wandelgebeid als culinair gezien is Diepenveen een hoogtepunt.
Zo kun je wandelen richting Abdij Sion of richting IJssel en er is niets mis met een rondje door het dorp. Alleen al op het historische Kerkplein valt genoeg te zien. Naast klassiek restaurant “de Roetertshof” is er ook een moderne brasserie met de uitnodigende naam “Zonnig”. Bij “Zonnig” beginnen we met koffie. Volgens mij kan “Zonnig” zo worden bijgeschreven op het verlanglijstje van culinaire pleisterplaatsen.
Daslook
Even na 10.00 uur zijn we met “Het Genietschap der Kuieraars” op weg. De voorspelde regen blijft uit, soms is er zelfs een waterig zonnetje. We kuieren over landgoederen, over zandpaden door een enkel stukje bos naar Klooster Sion. Dit klooster is het enige trappistenklooster boven de grote rivieren. Dan lopen we terug naar Diepenveen. Bijenkasten
Het culinaire deel van de dag vindt plaats in De Roetertshof. Een gastronomisch begrip. Linnen op tafel, kristallen glazen, Jugendstil decoraties op de wanden, bedienend personeel met kennis van zaken, heerlijk eten en niet te vergeten een mooie locatie in het historische hart van Diepenveen. Wat wil een mens nog meer op een zondag- middag?
Roetertshof

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: