Zin en zon in Twente

Watermolen 
Plotsklaps ben ik in de drukke tijd van het jaar beland. De lentezon brengt zin en energie. Ik wil van alles in de tuin en ook voor wandelen zijn de omstandigheden uitgelezen. Bloggen schiet er dan wel eens bij in.
Afgelopen weekend reden we naar Twente voor een wandeling bij Beuningen. De wandeling, van 13 kilometer uit Toeractief (2/2008), gaat door het zacht glooiende landschap bij de Austieberg, een overblijfsel van een stuwwalcomplex uit het Saalien. Verder langs de Dinkel, dat prachtige riviertje dat genoemd wordt in het Twents volkslied " Er ligt tussen Dinkel en Regge een land: ons schone en nijvere Twente".
Aan het eind van de wandeling is er dan ook nog het landgoed rond havezathe Singraven, met watermolen en naast de watermolen, een puike historische pleisterplaats in het voormalig molenaarshuis. We drinken er kofffie en nuttigen er goddelijke bijzaken als flensjes en apfelstrudel. Het is dan nog een klein stukje naar Beuningen. Voldaan en met rode konen van de zon, rijden we terug naar huis. De lente is begonnen.

Klein hoefblad
Klein hoefblad op landgoed Singraven.  

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: