Met een route in de hand, wandel ik door Knapzakland

Knapzak
Op 11 maart jl. werd door de Gedeputeerde, Rein Munniksma, de complete serie met 63 vernieuwde Knapzakroutes in ontvangst genomen. Er is ook een app geïntroduceerd om de routes te kunnen downloaden op je Iphone. Nou zo modern ben ik niet. We houden het vandaag gewoon bij de papieren versie van de Knapzakroute De Kiel – Schoonoord. We lopen een stuk langs het Oranjekanaal. Bij camping Het Kuierpadtien wapperen twee vlaggen met reclame voor de knapzakroutes. De festiviteiten van 11 maart hebben hier plaatsgevonden, omdat het café waar het eigenlijk zou gebeuren, café Hegen, een paar dagen voor 11 maart in vlammen opging.
De route van 14,5 kilometer is afwisselend. Dan weer bos, dan weer vergezichten naar de Hondsrug toe. We ontkomen niet aan een paar stukjes langs de weg.

In de bossen bij Schoonoord vind je op tal van plekken kunstwerken die zijn overgebleven van de verschillende projecten van Natuurkunst Drenthe. De laatste editie leverde geen nieuwe kunstwerken op. In 2010 werd een route gemaakt langs objecten die er nog stonden van voorgaande jaren. Leuk om te zien hoe deze kunstwerken meer en meer in de natuur opgaan.
Kunst
Dit jaar zullen weer nieuwe kunstwerken in het bos verschijnen. Thema van 2011 is Grensland. Vanaf 31 mei is de expositie geopend. Mooie reden om dan weer een keer af te reizen naar Schoonoord.

Meer info: www.natuurkunstdrenthe.nl

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: