Da's nou Drenthe!

Fluisteren
Wie verwacht dat bomen altijd hard zijn, heeft het mis. De bast van de Sequoia voelt zacht; de schors ligt als een kussen op de boomstam. Tanneke weet er twee te vinden in de bossen bij Exloo. Het is een mooie zondagmorgen om ze op te zoeken. Eigenlijk hoort de Sequoia niet thuis in de Drentse bossen. De, uit Amerika afkomstige, boom is in dit bos het resultaat van uitproberen.

In Exloo treffen we de schaapskudde. Vanwege de, oorspronkelijk uit Australië afkomstige, Q-koorts mag je niet in de schaapskooi komen. We boffen want de schapen worden net gelucht en we kunnen ze mooi van dichtbij bekijken. Het Drentse heideschaap is het oudste schapenras van West-Europa. Migranten brachten het ras, waarschijnlijk vanuit Frankrijk, mee naar Nederland, waar het al vanaf 4000 v. Chr. voorkomt, met name in Drenthe.

’s Middags bezoeken we een prachtig pianoconcert in de concertboerderij van Valtermond. Ik bekijk de biografieën van de muzikanten. Ze zijn afkomstig zijn uit alle windstreken; Rusland, Mexico en Nederland. In Drenthe ontmoeten werelden elkaar. Da’s nou Drenthe!

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: