Steenwijk: een beetje van van alles wat

Steenwijk
De organisatie rond deze wandelpoolwandeling is als vanouds. Veel mensen die ik moet teleurstellen, maar uiteindelijk toch wel mee hadden gekund. Aanmeldingen en afmeldingen tot een uur voor vertrek. Je kunt het er maar druk mee hebben. Met uiteindelijk 12 wandelpoolers ga ik op stap, vanaf het station van Steenwijk. Helaas liggen landgoed De Eese en de Woldberg aan de andere kant van de snelweg, dus die zul je een paar keer over moeten. Maar dat is dan ook het enige nadeel aan deze wandeling.

Verder is het een en al afwisseling. De mooie oude bossen op de hellingen van de 26 meter hoge Woldberg, havezate De Eese met stallen en boerderijen en niet te vergeten Steenwijk met zijn gezellige centrum en mooie gebouwen. We pikken van alles wat mee. Natuurlijk aan het eind ook nog een afzakkertje in Café de Rechter.

De 16 kilometerlange wandeling: De Woldberg is afkomstig van Ontrack.nl; de stadswandeling van 2,5 kilometer is terug te vinden in Toeractief 6/2008. En omdat ik een afslagje over het hoofd zag zat er ook nog zeker 500 meter eigen improvisatie bij.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: