Deurze en zijn twisten

Ijzig
’t Is gevaarlijk glad op sommige plaatsen, als ik naar Deurze rijd. De bomen zijn berijpt. Het is weer een dagje winter. Het is een eeuwigheid geleden dat ik met Loes en Marjolein op pad ging. Bij Café De Aanleg treffen wij elkaar. Het café is zo goed als altijd geopend. “Ach we wonen hier, dus we zijn er toch” zegt de eigenaar. De Aanleg is zo’n typisch Drents café. Systeemplafonnetje, harmonciawand met daarachter een feestzaal en gordijnen voor de ramen.

De Knapzakroute Deurze kun je heel goed in twee delen lopen. Wij lopen een rondje van 10 kilometer richting Rolde. Eerst is daar de mooie dorpskern van Deurze zelf. Vervolgens gaan we via het Ruige Veld bij Rolde door naar het Tumuli Bos en Kamps Heide. Het is een prachtige wandeling, die we zeker nog een keer doen in een ander jaargetijde, als alles sappig groen is.

Boerderij
Terug bij De Aanleg zetten we het gesprek met de kroegbaas voort en krijgen we een verhandeling over de dorpse twisten in Deurze. ’t Is me wel duidelijk dat als je je niet aan de spelregels houdt, je het hier niet gemakkelijk hebt en zeuren moet je ook niet. Het is zoals het is. Het zijn de ongeschreven regels van een klein Drents dorp. Leven en laten leven.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: