Blau Sneon

Schaatsen
De voortgang van het Kuierpaad Fryslan stagneerde de laatste maanden vanwege ijs en weder. Vandaag wagen we het er weer eens op. Het Friese land ligt er sombertjes bij, dat was in oktober wel anders. Bestaat er ook zoiets als Blue Saturday?

De etappe van Sneek naar Schettens loopt voornamelijk over asfaltweggetjes. Als je niet oppast worden je de vouwen uit de broek gereden. In Roodhuis, aan de Slachtedijk, is een café. Helaas er is geen plaats meer in de herberg. De bejaardensoos heeft hier de maandelijkse kienochtend met aansluitend capucijners eten en wij passen er niet meer bij. Ook de kerk van Roodhuis is en blijft gesloten. Het hoogaltaar en de zijaltaren van atelier Mengelberg zullen voor ons een mysterie blijven.

Stadhuis
Via Hartwerd bereiken we uiteindelijk Bolsward. Bolsward is een van de Friese Elfsteden. Opvallend is het stadhuis uit 1614 en de magistrale kerk uit 1466. Het is geheel in de lijn er verwachting dat de kerk gesloten is voor bezoek vandaag. ’t Is en blijft uiteindelijk Blue Saturday. Maar in het Grand Café is er eindelijk koffie.
Het is dan nog maar een klein eindje naar Schettens. Lang genoeg om nog even flink nat te regenen. Ach ja, blue saturday. Of zoals de Friezen zeggen: Blau Sneon.

Goede tip

 

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: