Het elfde gebod – Gij zult genieten

Belgixc3xab 008
In Antwerpen is een kroeg met heiligenbeelden die het Elfde gebod heet; Gij zult genieten. Op een of andere manier is genieten in België iets dat bijna vanzelf gaat. Het genieten was al een paar keer uitgesteld. Het geplande uitstapje naar Antwerpen in het voorjaar werd verschoven naar de zomer en toen ook dat niet lukte verschoven we het nog een keer naar de winter. Ook nu zag het er naar uit dat het een onmogelijke opgaaf zou worden. De aangepaste dienstregeling van de NS en het uitvallen van verschillende treinen vanwege het aanhoudende winterweer, klonk weinig hoopvol. Omdat de bon van Hotelkamerveilingen alleen nog deze maand geldig was besloten we maar gewoon te gaan. Al te hoge verwachtingen hadden we niet. We zouden wel zien.

Schelde

Om een lang verhaal kort te maken. Het viel alles mee. De overstappen van trein naar trein verliepen chaotisch, de treinen puilden uit van de reizigers, maar we reisden heen en terug prima op schema. Het hotel dat op internet meerdere malen verguisd werd, vonden wij een prima hotel, met idem dito ontbijt. Maar wij hadden dan ook maar een doel: gij zult genieten, wat er ook gebeurt. En dat deden we dus.

Ijs
Een trappist van de tap, struinen in de leuke winkels, een etentje bij Appelmans, een uitstapje naar het prachtige Brugge met zijn ijsbeeldententoonstelling, een perfecte cappuccino bij Bar 2, zijn zo van die typisch Belgische genietdingen.

Brugge
Huisjes

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: