Een wandeling voor onder de kerstboom

Het is een illuster gezelschap dat vandaag het bos en de heide rond Zorgvlied en Doldersum bevolkt. We ontmoeten elkaar bij Restaurant Jachtlust in Doldersum. Eerst maar eens koffie en kijken wie het aandurft na een winterse week, met sneeuw en ijs. Zes wandelaars hebben zich inmiddels afgemeld. Met tien is het gezelschap mooi overzichtelijk.

Ijsbaan
De stemming zit er gelijk goed in. We bewegen ons omzichtig door het bos. Waar nog sneeuw ligt, is het spekglad en verder staan er ook nog eens grote plassen, waar we langs, over- of doorheen moeten. Nog voor de horecastop worden de eerste pikante moppen verteld. Tijdens de lunch waagt een van de wandelaars zich aan een voetmassage van een andere deelnemer. Dit is het moderne netwerken.

Voet 
De tocht gaat verder. Ik vraag de weg aan een man op een fiets, die even later gemeen onderuit gaat op het fietspad. Gelukkig zijn wij dan nog in de buurt. Een massage of reanimatie is niet nodig, maar het is wel prettig dat sterke armen hem weer op twee voeten zetten. Zelf ben ik dan inmiddels de draad van mijn wandeling volledig kwijt. Nog voor donker zijn we terug in Doldersum. Het zijn vooral de buikspieren die ik na deze wandeling voel; van het lachen.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: