Walking the dog in Steenwijk

Keien 
't Is een mooie zonnige zondagmorgen. De hond kijkt me vragend aan. Ik op mijn beurt kijk vragend naar de heer des huizes. Het blijkt dat alle neuzen dezelfde kant op staan; richting buiten. We trekken er op uit.
Steenwijk ligt op steenworp afstand en toch rijden we niet vaak die kant op. Een route van Ontrack brengt ons vandaag op de Woldberg. De Woldberg is 26 meter hoog en ontstaan in de voorlaatste ijstijd. Tijdens de aanleg van de A32 heeft men 143 zwerfstenen verzameld en hiervan een monument gemaakt in de vorm van een keientuin. Wie denkt dat alle keien hetzelfde zijn, heeft het mis. Op de bordjes bij de verschillende stenen leer je veel over de samenstelling en de herkomst van de verschillende keien.

Jachtkoepel 
We lopen over landgoed de Eese. De eerste vermelding van de naam de Eese dateert uit 1241. Het landgoed is sinds 1923 in het bezit van de familie Van Karnebeek. Op het landgoed ligt een oud slot, een mooi jachthuis en een boerderij met koetshuis. Even verderop passeren we een heideveld met grafheuvels. Tel je bij dit alles nog eens de mooie oude bossen en de hoogteverschillen dan kom je tot de conclusie dat dit een beeldschone wandeling is.    

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: