Van het water naar de Gelderse Vallei

Ik ontmoet Het Bewijs op het station van Amersfoort. Zo langzamerhand wordt mijn reistijd korter en die van Het Bewijs langer. Ra, ra hoe kan dat? Wij wonen beiden in het Noorden des lands.
Na de koffie in Spakenburg gaan we de dijk op, richting Nijkerk. Flevoland, aan de overkant, beneemt ons het zicht op de Zuiderzee. Wat er hier van overblijft heet het Nijkerkernauw. We volgen het fietspad tot aan het gemaal Hertog Reijnout. Er is een bezoekerscentrum gevestigd in het gemaal, maar dat is dicht vandaag.

Gemaal 
Verder gaan we, onder de A28 door. We schampen Nijkerk en zijn getuige van een veranderend landschap. Rechts de lege polder Arkenheem en links het hoevenlandschap op de zandruggen met boerderijen op terpen. De toegift van vandaag is adembenemend. Het landgoed Oldenaller ligt daar in al haar glorie in herfsttenue. Oude eikenbomen in rood en geel. We slenteren door het parkbos, aangelegd in Engelse landschapstijl. Op het station van Amersfoort scheiden onze wegen en vertrekken we weer ieder naar ons eigen Noorden.

Oldenaller 
Oldenaller2 
Voor meer foto's van het Zuiderzeepad, klik links bij fotoalbum Zuiderzeepad

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: