Het is …..

Regge 
Het is maandagmorgen en ik sta al vroeg op het station van Ommen. Voor het eerst na lange tijd trek ik de handschoenen aan en trek ik de rits van mijn jas omhoog. Het is fris. Beelden van de lange laatste winter komen boven. Ik heb herfstvakantie en het lijkt een uitgelezen dag om een etappe van het Overijssels Havezatenpad te lopen. Zo her en der wil ik nog wat eindjes aan elkaar knopen, die tot op heden bleven liggen. Het stuk van Ommen naar Nijverdal is 31 kilometer. Ik loop de eerste 10 kilometer met de hond en neem dan de bus terug. De route gaat over bekend terrein. Welke wandelaar kent de omgeving van Ommen niet? Is het niet van het Pieterpad of het Havezatenpad dan toch wel van een andere wandeling. Ik loop langs de Steile Oever, over landgoed Eerde en dan naar de Regge, waar je heerlijk langs het water kunt sjouwen. Een landschap in herfsttooi. 
  
Eerde 
Het is dinsdagmorgen en ik sta al vroeg op het station van Ommen. Ik laat mij, wederom met hond, naar het punt rijden, waar ik gister halt hield. Ik heb de smaak te pakken en ik besluit het andere stuk van de etappe te lopen. Het is nog 21 kilometer naar Nijverdal.
Daar is de Regge weer. Aan mijn rechterhand zie ik in de verte de Lemelerberg liggen. De etappe bestaat uit een kaarsrecht stuk langs het water. Later kom ik in een gebied terecht waar Natuurmonumenten de oude meanders in ere herstelt. Via mooie boerenpaden, met uitzicht op de, op een stuwwal gelegen, Rhaander Esch, keer ik terug bij de Regge. Na Hellendoorn en Hulsen gepasseerd te zijn, kom ik aan op het station in Nijverdal. 1 uur en 10 minuten en twee keer overstappen later ben ik weer terug in Ommen.

Regge2 

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: