Eemnes – Spakenburgavontuur

Het was nog lang zomer, toen we de vorige etappe liepen van het Zuiderzeepad. En nu is het geen zomer meer, maar voelt het wel als zomer.

Sheep
Voordat we in Eemnes uit de bus stappen, hebben we een klein oponthoud. Je verwacht het niet, maar in Eemnes loopt de schaapherder met zijn schapen over straat tussen de bus en de auto’s door. Het begin van ons Eemnes – Spakenburg avontuur.

We lopen langs de Eemnesservaart. Bij de Eemnessersluis wijst een gedrongen mannetje ons op het waterkraantje aan de muur. Om hem niet teleur te stellen, nemen we allebei een slok uit het kraantje.
Ik vraag aan het mannetje of er ook zo’n kraantje is voor koffie. Er volgt een onsamenhangend verhaal over koffie en porno en waar die te verkrijgen zijn. Hij wijst richting jachthaven in de verte. Met enigszins gemengde gevoelens lopen we over de dijk naar de jachthaven van Eembrugge. Wat gaan we daar aantreffen bij die jachthaven? Ondertussen lopen we de schapen van zoëven tegen het lijf. We herkennen de schaapherder en zijn hond. Ze hadden net zo goed met ons mee kunnen lopen.

Sheep2
De koffie in Eembrugge is goed, evenals de appeltaart. Van neven- aktiviteiten merken we niks. Verder gaan we, langs de Eem, helemaal tot aan Spakenburg. Oerwoudgeluiden en tromgeroffel komen ons tegemoet. Op afstand komen de geluiden nogal dreigend over. Het blijkt de voetbalwedstrijd Spakenburgse Boys tegen Harkemase Boys te zijn. Als we dichterbij komen en de geluiden meer kunnen plaatsen is het dreigend effect verdwenen en heeft het wel iets gezelligs, zo’n stadion middenin zo’n stadje.

Spakenburg2
Op de markt sluiten we de dag af op een terras. Een enkele oude dame in klederdracht komt voorbij. Het is wel duidelijk dat klederdracht binnen afzienbare tijd uit het straatbeeld van Spakenburg zal verdwijnen. Niet omdat er een verbod op klederdracht komt, maar omdat tijden veranderen.

Spakenburg

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: