De koe bij de horens …..

'Horens
' t Is aardig weer. Een zonnetje schijnt tussen de wolken door. Ik houd van de Nederlandse wolkenluchten dus vat ik de koe bij de horens en trek opnieuw de wandelschoenen aan. Op het programma staat de tweede helft van de weekendwandeling van het Overijssels Havezatenpad in het Land van Vollenhove. Het is lang geleden dat ik daarvan het eerste deel liep. Laaiend enthousiast was ik toen niet, kan ik me herinneren. Eens kijken wat de dag vandaag brengt.

Overijssel
In Vollenhove neem ik de bus naar Zwartsluis. De hond heb ik dit keer thuis gelaten. Ik vermoed dat het veel over de weg lopen zal worden vandaag. En dat vermoeden wordt bevestigd. Sterker nog, je zou deze route ook met de auto kunnen rijden. Natuurlijk is er altijd wat te zien onderweg, maar ik vraag me wel af wat de weekendwandeling toe te voegen heeft aan de normale etappes door de Wieden van het Havezatenpad. 

Deuren 
Grappig is dat ik gister aan de andere kant van de Beulakerwiede liep. Zag ik toen de watertoren van Sint Jansklooster in de verte, nu loop ik er langs. Laat ik zeggen dat deze etappe in ieder geval een bijdrage heeft geleverd aan mijn topografisch besef.

  

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: