Stolen moments bij dag en wantij

Boschwad
Ik werk normaalgesproken op dinsdag, maar sommige wandeluitstapjes kun je niet aan je neus voorbij laten gaan. Deze dinsdag sta ik om vijf uur op en om zes uur vertrek ik voor een dagje Schier. Geen gewoon dagje Schier, maar een dagje Schier met privéboot geregeld door een krasse wadloopgids voor een groep “oude bekenden”.

Het is de bedoeling om vandaag een idee van blogger “Laat mij maar lopen” ten uitvoer te brengen. Het is haar langgekoesterde wens om naar de Balg, de oostpunt van het eiland te lopen en daar met een bootje te worden opgehaald. Maar het is al snel duidelijk dat het niet zal lukken vandaag. Het water is te laag door de oostenwind, waardoor de boot niet over het wantij kan komen en dus niet bij de oostpunt. Zo eenvoudig is het. Geen kunstgrepen die toegepast kunnen worden. Niks maakbaarheid. Het kan gewoon niet.

Wandelaars
Het kind met het wadwater weggooien dan maar? Nou, nee. Een dagje Schier is nooit een straf, dus varen we over de baren naar de veerdam van Schiermonnikoog. Mooi man!

De fietsverhuurder hoopt erop een 35-tal fietsen aan ons te verhuren, maar wij wandelen. Kop in de wind, naar de Kobbeduinen. En dan het strand op, naar strandpaal 7, waar we bij de Marlijn, koffie, appeltaart, vissoep en wafels op ons pad vinden. De wandeling gaat naar de bunker en om de Berkenplas naar het dorp. Het begint te regenen. Het is tijd voor hotel “Van der Werff”, de bekende horeca-uitspanning van Schier.
Gelagkamer1
Hier drink je koffie voor tachtig eurocent. Een prijs die bij de entourage past. De koffie is goed, het glaasje wijn nog beter.

Om zes uur eindigt ons eilandbezoek. Onze privéboot brengt ons netjes terug naar Lauwersoog. Aan boord is er groentesoep en zijn er broodjes met knakworst, keurig verzorgd door een echt “wadwiefke”. De krasse wadloopgids zorgt voor de mosterd. Als er dan ook nog een fles Wadwater van Hooghoudt uit de tas van Jantine komt, is de dag compleet.

 

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: