Rondje Doldersum

Balsemien 
 Regelmatige bezoekers van mijn weblog, zullen de naam "Maatschappij van Weldadigheid" regelmatig zien terugkeren. Drenthe en de Maatschappij zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vooral de vraag: "wie was Johannes van de Bosch en waarom deed hij wat hij deed?" blijven mij boeien.

Doldersum en omgeving zijn wat minder bekend dan Veenhuizen en Frederiksoord, maar ook dit gebied was en is voor een deel nog steeds eigendom van de Maatschappij. Toen bleek dat houtproductie de Maatschappij meer opleverde dan landbouwactiviteiten, werd hier overgegaan tot grootschalige bosbouw. In die bossen kun je nog steeds wandelen. De lus Doldersum (10,5 kilometer) van de knapzakroute Zorgvlied – Doldersum, voert niet alleen door het bos, en over de heide van het Doldersummerveld, maar ook langs de mooie Schoollaan, waar naast een schooltje verschillende koloniehuisjes staan.

School

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: