Van Naarden naar Eemnes

Diversen 007
Met Jos loop ik voor de tweede keer deze zomer een etappe van het Zuiderzeepad. We beginnen met een kop koffie op een Naardens terras. Twee dames naast ons maken zich zorgen om de nieuwe bestrating in de winkelstraat: "je weet helemaal niet meer waar je moet lopen of rijden", roept een van de dames verontwaardigd uit. 

We verlaten Naarden over de vestingwal. De Zuiderzee is tijdens de wandeling van vandaag nergens te bekennen. Om precies 12.00 uur steken we de A1 over. Het is de eerste van de maand, de sirene gaat. Zowel Jos als ik hebben geen noodpakket in huis. Geen flessen water, geen radio en geen spel kaarten. Ik ken ook niemand die het wel heeft. "Want als er ooit iets gebeurt, nou dan moet het zo wezen ….. "(Robert Long)  We beginnen het liedje direct te zingen, de tekst zit nog vrijwel geheel opgeborgen in onze hersenpan. Het heeft vast indruk gemaakt destijds.

We lopen over de Gooise landgoederen met prachtige huizen aan majestueuze beukenlanen. Via de Tafelbergheide bereiken we Blaricum. Blaricum is een beschermd dorpsgezicht en dat snap je direct als je er doorheen loopt. Het is een van de best bewaarde boerendorpen van het Gooi, pittoresk. Ook de bestrating! Eemnes ligt vlak bij Blaricum. De wandeling er naartoe heeft weinig meer toe te voegen aan de etappe van vandaag. Het begint zachtjes te regenen. Het is mooi geweest voor vandaag.

Diversen 017
  

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: