….. staat niet op de kaart.

Twente
Dit jaar houden we vakantie thuis en een vakantie zonder een dagje Twente is geen vakantie. Dus met man en hond reis ik naar het Oosten. Er is wandelaanbod genoeg in de streek rond Ootmarssum. Op Ontrack staan drie routes die beginnen bij Eetcafé Postelhoek in Oud Ootmarsum. En het moet gezegd, als uitvalsbasis is dit een puik plekje. Fijn terras, lekker gebak en je kunt er alle kanten op. Het Springendal, Duitsland in, alles op steenworp afstand. Het is wel handig dat als je een van de drie routes kiest je het juiste kaartje erbij meeneemt. Dat had ik dus niet gedaan. Mijn richtinggevoelige man heeft al snel door dat wat wij lopen niet de route van het kaartje is. Het kaartje kan tot vliegtuigje worden gevouwen en wij zullen het moeten doen met de routebeschrijving en ons feilloze richtinggevoel.

Ven
De route die ik heb gedownload op de site van Ontrack heet Postel’s Pracht. De route loopt door de buurtschap Postelhoek met authentieke Twentse boerderijen verscholen in lommerrijk landschap. Verder gaat de route door het Springendal. De storm van een aantal weken geleden heeft flink huis gehouden in het beekdal. Een aantal woudreuzen is afgeknapt als luciferhoutjes. Ik weet dat het vaak minder erg is dan het lijkt en dat ook aan het leven van een boom een einde komt, maar toch word ik er een beetje treurig van. Als je nu een nieuwe boom plant, zullen zelfs de kinderen van onze kinderen deze niet in dit reuzenformaat kunnen aanschouwen.

Voor we er erg in hebben passeren we de grens en lopen we door Duitsland. Het is er uitgestorven. Een wereld, waarin men aan alles lijkt te hebben gedacht. Alleen de mensen zijn ze vergeten.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: