Vakantie dicht bij huis (1)

Wanneperveen
De definitie van vakantie volgens Kramers woordenboek: rusttijd; vrijaf van school of werk; opschorting van werkzaamheden; gedurende enige tijd naar een bepaalde plaats gaan. Ik heb vakantie en ik heb mijn werk een tijdje opgeschort. Nina heeft vrijaf van werk en vergezelt me. Vandaag gaan we enige tijd naar een bepaalde plaats. En die bepaalde plaats is een natuurgebiedje tussen Wanneperveen en Doosje (het is geen grap). Hier ligt de Kiersche Wijde, een natuurgebied dat deel uitmaakt van het Nationaal Park Wieden en

Doosje 
Weerribben. Dit is het land van de libelle en de waterlelie, nog niet ontdekt door het grote publiek. Stil en ongerept. In het gebied zijn twee wandelingen uitgezet van respectievelijk 5 en 4 kilometer. 

Na de twee wandelingen rijden we nog even naar een andere bepaalde plaats; Wapserveen. Een bezoek aan Zeldenrust in Wapserveen is een terugkerend zomers ritueel. Bij de blauwbessenkwekerij kopen we twee bakjes blauwbessen. We eten een bakje leeg als ware het een soort borrelnootjes en we nemen het andere bakje mee naar huis. Bij

  Klokje 
Zeldenrust kun je niet alleen bessen plukken en kopen, maar ook bloemen plukken. Er is een bloemenpluktuin, waarin je je helemaal te buiten kunt gaan aan bloemen. Een paar keer in de zomer trakteren wij onszelf op een uurtje plukken. Een boeket in een bepaalde kleur plukken willen we, maar dat lukt ons niet. Zo aantrekkelijk al die verschillende bloemen. En kiezen kunnen we niet. Dus nemen we van alles wat en keren we huiswaarts met een bont boeket. Zo'n middagje levert hetzelfde vakantiegevoel op als een weekje Frankrijk!

Bloemen

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: