Op de vijfsprong, neem je het meest rechtse pad ………

Ook deze zondag ben ik vroeg op pad. Ik heb een wandelroute uit de voorraad gevist. Het is een wandeling van 10 kilometer bij Diever. Lekker het bos in en na het bos wacht mij de hangmat in de tuin.
Net als ik de makers van de route in stilte prijs, over de perfecte beschrijving van de route (dat is namelijk nogal gecompliceerd in het bos) besef ik dat het toch wel heel ver lopen is naar de volgende aanwijzing. “Op de vijfsprong, neem je het meest rechtse pad”. Geen vijfsprong te bekennen, wel twee viersprongen achter elkaar. Maar ja dat staat er niet, dus loop ik maar gewoon door. “Het zou me verbazen als dit goed is”, zeg ik tegen mezelf.
Ook een marter die ik, voor het eerst van mijn leven, tegenkom staart mij aan met een blik van: “hier komt eigenlijk nooit iemand”. Hij vergeet zelfs weg te lopen.
Op de weg terug naar het punt dat de omschrijving nog wel klopte, zie ik geen vijfsprong. De hangmat moet nog even wachten. Ik raak dwalende.

Na een stuk het fietspad te hebben gevolgd, kan ik het laatste stuk van de route weer oppakken. De zon staat hoog aan de hemel als ik de auto weer bereik. Thuis is de hangmat bezet.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: