De Oude Keene

Trein

De oude Keene is een nieuw natuurgebiedje van Stichting Het Drentse Landschap aan de rand van Hoogeveen. Het ligt naast de spoorlijn en de A28. Hier stroomt het Oude Diep. De beekloop is met 2,5 kilometer verlengd. Was het eerst een kaarsrechte beek, het Oude Diep mag ook hier weer meanderen.

Het is nog vroeg. Op de snelweg vinden talloze motoren brullend hun weg naar de TT in Assen. Kikkers kwaken. De intercity raast voorbij. Een aalscholver bekijkt me op zijn gemak en tussen al het groen staan ook nog eens kleurrijke kunstwerken opgesteld. Als je van de snelweg wegloopt ga je meer en meer op in het landschap. De geluiden van de A28 vervagen, de kikkers lijken harder te kwaken. Al met al is het een enigszins surrealistisch geheel geworden, dit landschap. Maar als we de tijd nog even zijn gang laten gaan, heeft Hoogeveen er binnenkort wel een pareltje bij.

 Zon

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: