Da's nou Drenthe

Kerk
Door dit landschap lieten vele schilders zich inspireren. Wat zagen ze? Hetzelfde als wij vandaag zien? In het centrum van Zweeloo staan reproducties van werken van Max Liebermann en Vincent van Gogh, die hier vonden wat ze zochten. "Da's Nou Drenthe" moeten ze gedacht hebben. En ze hadden gelijk, want Zweeloo, Aalden en Meppen zijn zo typisch Drents. De saksische boerderijen, de erven met keien en het beekdal. Op de zandwegen, waan je je honderd jaar terug en als je je ogen tot spleetjes knijpt, aan beide kanten van je hoofd een hand plaatst en kijkt naar het oude kerkje van Zweeloo, dat er ook in 1883 stond toen Vincent van Gogh het schilderde, speelt tijd geen rol meer. Jammer dat ik niet kan schilderen.
 

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: