Bedacht en thuisgebracht door de boer

“De bedenker aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor fouten in de route, dus let op dat je niet de plomp inloopt”. Dat belooft wat. De geliefde van Marjolein, die boer is in Friesland, heeft voor ons een wandelroute op papier gezet met deze waarschuwing eronder. Nou ja, we gokken het er maar op, uiteindelijk komt hij ons bij het eindpunt weer ophalen, dus kunnen we het eindpunt nog bedoeld of onbedoeld aanpassen.

Het is de bedoeling dat we van Lollum naar Bolsward lopen. Jammer dat het zo grijs is. Lollum ligt niet ver van de Slachtedijk, die we een heel eind volgen. De Slachtedijk, die 42 kilometer lang is, is bekend van de Slachtemarathon, een wandelevenement dat eens in de vier jaar wordt gehouden.

De dijk slingert door het groene Friese landschap. Het is een eeuwenoude slaperdijk, die voor de komst van de Deltadijk langs de waddenkust, Noord-West Friesland moest beschermen tegen het water. Slechts voor een enkele auto moeten we aan de kant en drie keer voor de melkwagen, die we steeds weer inhalen en die ons dan op zijn beurt weer moet passeren.

Via een schouwpad bereiken we Burgwerd, het is beginnen te regenen. Marjolein die hier kennissen heeft wonen, lijkt dit het moment om een koffiestop in te lassen. Na de koffie gaan we weer, maar niet nadat we kakelverse schapenkaas hebben gekocht, die hier op de boerderij wordt gemaakt. Het is nu serieus beginnen te regenen en we veranderen zo langzamerhand in verzopen katten. In Bolsward druipen we uit in een grand café. Even later worden de verwende dames weer bij het beginpunt van de wandeling afgezet door de bedenker van de route, die met complimenten wordt overladen. Wat een mooie route en wat een uitgelezen formule is dit het “bedacht en thuisgebracht door de boer” pad.

Info over de Slachtedijk op de site van het Fryske Gea. Klik hier.

En dan is er natuurlijk altijd weer iemand die het gras voor je voeten wegmaait!

 

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: