Wandelaar zoekt boerin

Ons wandelaars wordt een stop beloofd bij een boerderij. Die stop is echter pas na 16 kilometer. In die 16 kilometer over jaag- en schouwpaden krijg ik visioenen van koele drankjes en dikke plakken zelfgebakken koek. Sommige wandelaars zijn er eerder geweest en bewaren warme herinneringen aan de Pleisterplaats, aan die drankjes en aan die koek.

Voor het zover is, gaat flink de pas erin. We lopen bij Driebergen. Eerst langs de Kromme Rijn. We passeren een aantal kastelen o.a. Beverweerd en Hardenbroek. De meeste landgoederen mag je te voet betreden, wat we dan ook doen. Voor mij is deze omgeving totaal onbekend en dat is leuk. Zo wordt een vrije dag, een minivakantie. Het is een gemêleerd gezelschap waarmee ik loop. Dat is toch wel het leuke van een organisatie als de Wandelpool. Wandelaars uit Amsterdam, Zeeland, Drenthe en Nieuwegein ontmoeten elkaar en trekken een dag met elkaar op.

Na 16 kilometer is daar De Pleisterplaats in Werkhoven. Krachtig en kordaat neemt de boerin de bestelling op. Koffie kun je krijgen met koffiemelk maar ook met geklopte melk. De slagroom die iemand bestelt is gratis, omdat ze er zo lang op heeft moeten wachten. Een mevrouw achter mij die te weinig geld bij zich heeft om de koek te betalen, krijgt deze tegen gereduceerd tarief. Het geheim van de koek zit hem in de walnoten en de cranberries. Maar geheim is het niet. Dit is een boerin zonder geheimen.

Na de stop volgt een avontuurlijk klompenpad, nog een stukje stad, een mooi park en dan is daar het station. Wat een mooie dag.

Dit is een folly. Een folly (van het Engelse folly: gekheid, idioterie) is een bouwwerk dat opzettelijk nutteloos of bizar is. Een folly is geen conventioneel gebouw ter huisvesting of andere functies en dient geen ander doel dan decoratie.

 

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: