De Blauwe Kamer

 

Het lange weekend en het mooie weer nodigen uit om erop uit te trekken. Zo bezoeken we op Hemelvaartsdag de Blauwe Kamer bij Wageningen.

De Blauwe Kamer is een rivieroeverreservaat langs de Nederrijn. In 1992 is een deel van de zomerdijk afgegraven met als gevolg dat de Blauwe Kamer regelmatig overstroomt. Hierdoor ontstaan bloemrijke graslanden en er ontwikkelen zich moerassen. Op diverse plaatsen groeit wilgenbos (ooibos). Het rivieroeverreservaat is een uitstekend leefgebied voor vogels als visarend, ijsvogel, kwartelkoning, aalscholver en vele soorten steltlopers en ganzen. In de strangen en geulen wemelt het van de vissen. Ook zijn runderen (galloways) en konikspaarden ingezet die met hun begrazing het landschap mede bepalen.

Het is vandaag druk in de Blauwe Kamer. Dat weerhoudt een lepelaar er niet van zich in vol ornaat aan het publiek te tonen en ook de konikspaarden lijken gewend te zijn aan mensen.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: