Cultuurkuieren in Den Haag

Vol enthousiasme hebben Hendrik en Jantine een cultureel dagje Den Haag georganiseerd voor het Genietschap der Kuieraars. Een bezoek aan het Gemeentemuseum gevolgd door een toneelvoorstelling van toneelgroep De Appel. Wandelschoenen zijn handig, doch niet verplicht.

In het Gemeentemuseum is het moeilijk kiezen uit alle tentoonstellingen. Zo is daar de kunst van Kandinsky en der Blaue Reiter. In het begin van de 20ste eeuw zette een groep kunstenaars de kunstwereld in München volledig op zijn kop. Met hun expressieve, lyrische schilderijen vol felle kleuren stond Der Blaue Reiter, zoals zij zichzelf noemden, aan de bron van het ontstaan van het expressionisme in Duitsland. Kern vormden de Russische Wassily Kandinsky en zijn geestverwant Franz Marc.

De Tupperware tentoonstelling roept een gevoel op van nostalgie. Ik zie me weer naar school gaan met mijn zachtroze Tupperwarebekertje met afsluitbaar deksel.
De geschiedenis van de Haute Couture is prachtig weergegeven in de tentoonstelling over dit onderwerp. Gerenommeerde modehuizen hebben creaties uitgeleend. Kortom een geweldig afwisselende middag in het Gemeentemuseum, met voor ieder wat wils of alles voor wie dat wil. In het laatste geval komen de wandelschoenen prima van pas.

Van het Gemeentemuseum is het slechts een klein stukje lopen naar het theater van toneelgroep De Appel. De Appel speelt Tuin van Holland. Het is een zoektocht naar de Nederlandse identiteit. Bestaat die eigenlijk wel? En zijn we eigenlijk wel zo tolerant als we denken? De voorstelling die meer dan vijf uur duurt, verveelt geen moment en is zeker geen lange zit. Er zijn verschillende voorstellingen om uit te kiezen en tussendoor zijn eet- en drinkpauzes. Het is ver na middernacht als ik voldaan terugkeer in het Noorden.

Meer info:
www.gemeentemuseum.nl
www.toneelgroepdeappel.nl

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: