Lieflijk landschap langs de Linge

Het is een heel gepuzzel om de wandelingen van het Lingepad te lopen als de Betuwe in bloei staat. Op internet kun je de stand van de bloesem volgen bij www. bloesem.info. Toch blijft het een beetje een gok. De bloesem is laat dit jaar. Door de strenge winter en het koude voorjaarsweer bloeit alles ongeveer twee weken later dan vorig jaar. De bloei is deze week voorzichtig begonnen.
Het totale Lingepad is 98 kilometer en loopt van Leerdam naar Nijmegen. Vandaag loop ik met Jantine en Tiny de eerste 21 kilometer, van Leerdam naar Geldermalsen.

We genieten van het vroege voorjaar. Sommige fruitbomen staan uitbundig te bloeien. Het zullen de pruimen- en de perenbomen zijn, voor appelbloesem is het nog te vroeg.  Dat is vooral jammer op de Appeldijk, een lange dijk met aan weerskanten appelbomen. Het moet geweldig zijn om daar te lopen omringd door bloesem.

Het landschap langs de Linge is prachtig. We volgen smalle en soms wat bredere dijkjes, met mooie Betuwse boerderijen en dijkhuisjes. We doorkruisen de schilderachtige stadjes Asperen, Acquoy, Rumpt, Beesd en Tricht. In Acquoy ligt op het kerkhof, naast de scheve toren, mevrouw Pisa begraven. Het is geen grap. In Rumpt kijken we even rond in de strenge kerk. Het voelt er nogal “zwaar”. Er is koffie in Beesd.
Het laatste stuk van onze wandeling loopt over landgoed Mariënwaerdt. Het is er druk. Men maakt zich op voor de grote Rode Kruis wandeltocht van morgen en er is een bruiloft. De bruid is in het zwart gekleed en de bruidegom is nergens te bekennen. Het landschap lijkt meer romantisch dan de bruiloft.
Naast het station van Geldermalsen kun je prima eten. Bij Eten + Drinken ben je in goede handen. Een mooie afsluiting van een mooie dag.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: