En als we dan toch bezig zijn …….

Schapen
We lopen op tweede Paasdag een stukje van het Overijssels Havezatenpad. Van Nijverdal naar Rijssen. Station Nijverdal ligt compleet op de kop. De treinrails houdt er op en dat deed ie nooit. We moeten aan de andere kant van het station zijn, maar hebben geen idee hoe we daar komen. Na wat klimpartijen en omzwervingen keren we terug op de route. Gewoon even de routecheck doen helpt ook, maar dat hadden we niet gedaan.

Molen

We lopen over het Wierdense Veld, langs de schaapskooi. Het is mooi zonnig weer, de wind is fris. De lente dichtbij. We sjouwen langs de Regge en komen aan in Rijssen. Daar wacht ons een markante pelmolen. Deze pelmolen is een zogenaamde achtkantige bovenkruier. De ligging aan de Regge had vooral te maken met de aanvoer van koolzaad en gerst over het water.

Oosterhof_2

Tot slot passeren we de voormalige havezate de Oosterhof. We lopen immers het Havezatenpad. De havezate werd voor het eerst genoemd in 1334. De laatste adellijke bewoonster, barones van der Borch tot Verwolde verkocht het vervallen goed in 1960 aan de gemeente Rijssen, die er het Rijssens museum vestigde.
Per trein keren we terug naar waar we begonnen. Bang om op een verkeerd station uit te stappen hoeven we niet te zijn. De trein gaat domweg niet verder. Dat deed ie eerder wel.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: