Achter de wolken, die eindeloze wolken …… (Drenthelaarpad 8)

Een brunch had het Genietschap nog niet genoten, dus dat werd tijd. Een betere plek dan het Oude Jachthuis in Eursinge (gem. Hoogeveen) kon ik mij niet voorstellen voor een culinaire brunch. Het wordt alom geroemd voor het uitgebreide, luxe ontbijt. En het is ook geweldig. De locatie, de gastvrouw en het eten.
Sinds 1961 is het Oude Jachthuis een plek waar men gasten ontvangt. Lange tijd had het restaurant een Michelin-ster. Nu is het een plek waar je kunt overnachten in de Bed & Breakfast, maar ook kunt aanschuiven voor table d’hôte. Hier verstaat men de kunst van het in de watten leggen van gasten.

Na zo’n brunch kom je met wandelen wat traag op gang, merken we later. Maar als je dan een keer loopt, heb je energie voor tien. Dus in rap tempo lopen we het laatste stukje van het Drenthelaarpad van Zuidwolde naar Balkbrug. En …… het regent weer.

Later deze middag maakt de regen plaats voor dikke donkere woken en nog weer later voor een heerlijk voorjaarszonnetje. Het weer is even afwisselend als deze laatste etappe.
We lopen door het Reestdal, over de Takkenhoogte naar Oud-Avereest en dan via een mooi stukje met vennetjes naar Balkbrug. Hier eindigt het Drenthelaarpad en het culinaire wandelseizoen.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: