Plankenkoorts in Avatar

We waren al een tijdlang niet op Zuiderzeepad geweest. Ergens onder Monnickendam zijn we geëindigd, toen het nog zomer was. Nu lag hij daar, de Zuiderzee, bedolven onder kruiend ijs, verscholen achter een gordijn van mist.
Het is koud deze zaterdag. Mysterieuze nevel over de landerijen geen horizon, een kleine wereld. De route gaat dwars door de weilanden. We balanceren langs schrikdraad en waterkant en glijden over spekgladde planken naar de overkant van sloten en slootjes.

 

Spannend. Hier moet het woord plankenkoorts vandaan komen!  Boven onze hoofden het indrukwekkende geluid van honderden opstijgende ganzen. Je hoort van alles, maar je ziet niet alles. Een special effect dat niet zou misstaan in de film “Avatar”. We verbazen ons erover dat dit platteland maar zeven kilometer van de drukte van Amsterdam ligt.

Onze wandeling eindigt in Durgerdam. In dit deel van Amsterdam is het met het openbaar vervoer net zo gesteld als bij ons in de provincie. Een bus per uur en dan moet je ook nog een uur van tevoren bellen.
Na de koffie met appeltaart lopen we nog een stukje door, op zoek naar een bus die wel rijdt. En passant verlies ik ook nog mijn portemonnee. Die zwager dan weer toevallig vanaf een brug ziet liggen in het gras. Hij ligt er nog!
En als we dan in de sneltram zitten dan zijn we ook zomaar weer in de gekte van het Centraal Station, of we nooit in die wonderbaarlijke mistwereld zijn geweest.

 

 

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: