Door een witte wereld (Drenthelaarpad 5)

Het is bitterkoud vandaag, tenminste dat zegt de krant. Het wordt min10 en de gevoelstemperatuur is nog vele graden lager. Is het verstandig om erop uit te trekken? Als ik naar buiten kijk, zie ik een lekker zonnetje. En eenmaal buiten, vind ik het meevallen met de kou; het waait niet. Het Genietschap der Kuieraars loopt vandaag van Westerbork naar de VAM-bult bij Wijster.

In Westerbork wacht Rika ons op met een grote pot koffie. Een goed begin, is het halve werk. Via besneeuwd asfalt, wat er ineens heel vriendelijk uitziet, bereiken we het Scharreveld. Er heeft hier nog niemand gelopen. Dat geldt ook voor Landgoed De Vossenberg, waar we oog in oog staan met Schotse Hooglanders. Uiteindelijk lopen we door de knisperende sneeuw langs het Linthorst Homankanaal en het VAM-kanaal terug naar de parkeerplaats. Drie uur hebben we gedaan over 15 kilometer. We hebben flink doorgestapt vandaag. Thuis wacht warme chocolademelk.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: