Dank u Sinterklaasje!

Bij thuiskomst vind ik in de brievenbus een grote enveloppe. Ik kan me niet herinneren dat ik onlangs iets heb besteld. ’t Is een dik pak. Het lijkt een boek. Ik onderwerp het poststempel en het handschrift op de enveloppe aan een nader onderzoek, maar ik kom er niet uit.
Voorzichtig maak ik de enveloppe open en zie daar …. een pakje. Een sinterklaaspakje. Wat leuk van Sinterklaas dat hij aan mij gedacht heeft. Ik zie ook een gedicht.

Madrid, 5 december 2009

Lieve Ria,

O kom er eens kijken
Wie stiefelt daar over de Grunneger klei en dijken

Met in haar kielzog een stel wandelfrieken
Om met name mooie luchten te kieken

Ook kerken en dodenakkers zijn niet te versmaden objecten
Voor deze vrouw die doet in wandelprojecten

Sint met enige Grunneger Pieten gezegend
Vond hun argumenten zwaarwegend

En zend jou daarom bijgaand present
Zodat je Stad en Ommelaand straks nog beter kent

Sint Nicolaas

Die Sinterklaas kent mij toch verdraaid goed. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat hij af en toe met me meeloopt. Maar ja, dat kan natuurlijk niet, want hij woont in Spanje, vlakbij Santiago de Compostella. Ook een leuke bestemming. Alhoewel …… er gaat natuurlijk niets boven Groningen!
Dank u wel Sinterklaas!

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: