God ziet alles!

In een poging mijn auto elegant op een parkeerplaats te manoeuvreren, rijd ik een grote bloempot ondersteboven. Het is mistig in Beetsterzwaag, laten we het daar maar op houden.

Vandaag loop ik met Henk en nog vijf andere Wandelpoolers in Beetsterzwaag. Beetsterzwaag was vroeger een aanzienlijk dorp. Niet omdat het zoveel inwoners had, maar door de adel die het aanzien van het dorp bepaalde. Ook nu nog heeft het dorp een adellijk karakter, gelegen te midden van uitgestrekte bossen en heidevelden en met een Hoofdstraat die zich kenmerkt door historische panden. Het is een mooie afwisselende omgeving om te wandelen.

De Chesterfieldbanken in het Witte Huis, nodigen uit tot een lange, lome stop. Een echtpaar dat al op de banken zit, nodigt Petra en mij uit erbij te komen zitten. Het bedenkt zich als blijkt dat er achter ons nog vijf andere wandelaars binnenkomen. Gastvrijheid heeft zo zijn grenzen. Dat blijkt ook als wij een kijkje willen nemen in het kerkje van Olterterp. Een streng kijkende dame in zondags zwart en een man in pak laten ons weten dat zij er een dienst hebben en wij niet welkom zijn. Ik wil er nog tegenin brengen dat God alles ziet en dat een Godshuis open zou moeten staan voor een ieder. Zeker omdat zij, naar het lijkt, de enige twee kerkgangers zijn. Maar ach wat zou een mens zich druk maken op zondagmiddag.

Het is nog mistig als we terugkeren op de parkeerplaats. De bloempot ligt nog steeds ondersteboven. Zal ik de andere ook gewoon omver rijden, dan lijkt het net of het zo hoort? Ik bedenk me. God ziet namelijk alles.

 

 

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: