Jammer dat we niet blijven slapen!

Op de eerste culinaire wandeling van het nieuwe seizoen ontmoet ik het Genietschap der Kuieraars in Appelscha. We maken een wandeling in het Drents-Friese Woud en sluiten culinair af bij Herberg Het Volle Leven.

Het herfstbos ligt aan onze voeten. Letterlijk en figuurlijk. De eerste de beste storm, zal een einde maken aan het kleurig herfstgeluk. Laten we het er vandaag nog maar even van nemen. We lopen twee paaltjeswandelingen die starten bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. Door herfstbos, houtwallen en over het Aekingerzand. Het geknisper van droog blad onder de voeten.

Na de wandeling is het niet ver naar Herberg Het Volle Leven. Bij Het Volle Leven wordt vegetarisch gekookt met producten uit eigen tuin. Mocht er nog iemand zijn die last heeft van vooroordelen ten opzichte van vegetarisch eten, dan zou ik aanraden een keer aan te schuiven bij Het Volle Leven. Het is echt verrassend bourgondisch wat daar op je bord verschijnt. De sfeer laat zich het best beschrijven in een gedicht van Judith Herzberg op een van de muren:

Zullen we
zei ze
samen
in een groot bed
in een hotelkamer
gaan liggen
met pyjamas
aan en
dan de knecht
taart
laten brengen?

Jammer dat we niet blijven slapen.

www.hetvolleleven.com

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: